Het restaureren en schoonmaken van een (beschadigd) schilderij

Het aangeboden schilderij wordt eerst goed bestudeerd om een plan van aanpak te kunnen maken. Op het eerste gezicht is vaak niet te zien wat voor materiaal is gebruikt voor het vervaardigen van   het schilderij. De opdrachtgever krijgt vooraf een prijsopgave waarin ook is opgenomen de eventuele kosten van het halen en brengen van het schilderij.

Op deze pagina zijn een paar voorbeelden te zien van sterk vervuilde en onder invloed van daglicht en rook verkleurde vernislagen. Op het schilderij van het havengezicht bijvoorbeeld, was over de vuile, originele vernis, nog een keer een soort botenlak gesmeerd. Deze laksoorten vergelen sterk onder invloed van daglicht. Daar deze lakken zeer moeilijk oplossen was ik genoodzaakt om het met een scalpel millimeter voor millimeter af te schaven. Het eindresultaat spreekt voor zich.

Ook krijg ik regelmatig doeken aangeboden waarin een scheur of beschadiging voorkomt.  Het is precies werk maar ik vind het wel leuk om te doen.

Alfred s'occupe aussie avec le nettoyage et la restauration et des tableaux. Voilà des tableaux sale  par l'influence de la lumière et des sigarettes.

   

 

Vuil paneeltje/panneau sale

 

 

  

 

Schoongemaakt/panneau nettoyé 

 

 

  

   

Vuil aangeleverd/sale

 

Schoongemaakt/nettoyé

 

 

 

Schilderij vuil aangeleverd/tableau sale

 

 

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op voor een afspraak.

Si vous êtes intéressé prenez contact svp pour un RV. 

 

   

Een deel vuil, een deel schoon/nettoyé partiel

 

Uiteindelijk resultaat/le résultat

 

 

Alfred H. OPHOF 

E-mail: oppa@ziggo.nl

GSM: +31(0)653 88 49 55